Syyskuu 2019

Kainuun TE-toimistossa oli syyskuun lopussa 2 972 työtöntä työnhakijaa, joka on 9,3 % maakunnan työvoimasta. Vuoden takaisesta työttömien määrä väheni 6 % (-189), maan kolmanneksi nopeinta tahtia. Työttömyys on laskenut Kainuussa vuositasolla nyt 50 kuukautta yhteen menoon. Lasku on ollut erittäin suurta sillä neljä vuotta sitten työttömiä työnhakijoita oli 5 040.

Koko maassa työttömien määrä väheni Kainuuta hitaampaa tahtia (-3 %). Yhteensä TE-toimistoissa oli 232 082 työtöntä työnhakijaa, 8,6 % työvoimasta.

Avoimien työpaikkojen määrä on ollut vahvassa kasvussa ja TE-toimistoon ilmoitettiin kuukauden aikana 615 uutta avointa työpaikkaa, joka on 25 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Tämä, yhdessä työttömyyden nopean laskun kanssa, aiheuttaa kasvavia rekrytointiongelmia. Moniin tehtäviin onkin vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin tarjolla olevia avoimia paikkoja. Syyskuussa suurin pula oli terveydenhuollon erityisasiantuntijoista eli esimerkiksi lääkäreistä, hammaslääkäreistä ja eläinlääkäreistä, terveydenhuollon asiantuntijoista, eli esimerkiksi sairaanhoitajista, suojelu- ja vartiointityöntekijöistä sekä asiakaspalvelutyöntekijöistä.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Trendit:

  • TE-toimistoon ilmoitettiin syyskuun aikana 615 uutta avointa työpaikkaa, 25 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Työttömyyden lasku ja vilkas työvoiman kysyntä ovat aiheuttaneet Kainuussa pulan osaavasta työvoimasta
  • Suurin pula oli terveydenhuollon erityisasiantuntijoista ja asiantuntijoista, suojelu- ja vartiointityöntekijöistä, asiakaspalvelutyöntekijöistä sekä avustavista keittiö- ja ruokatyöntekijöistä
  • Kainuun työttömyys on laskenut yhtäjaksoisesti jo 50 kuukautta